Ganesh Stotra in Hindi
प्रणम्य शीर्ष देवं गौरी पुत्रम् विनायकम्।
भक्तवासं स्मारेतृत्यमायुः काम अर्थ सिद्धये॥1॥प्रथमम वक्रतुंडम च, एकदंतम द्वितीयाकम।
तृतीयं कृष्ण पिंगाक्षम, गजवक्त्रम चतुर्थकम ॥2॥लम्बोदरं पंचमं च, साष्टम विकटमेव च।।
सप्तमं विघ्नराजम च, धूम्रवर्णम तथाष्टमम् ॥3॥नवमं भालचन्द्रं च, दशमं तु विनायकम्।
एकादशं गणपतिं, द्वादशं तु गजाननम् ॥4॥द्वादसैठनि नमनि, त्रिसन्ध्यं यः पथेनारा।
न च विघ्न भयं तस्य, सर्वसिद्धि करं परं ॥5॥विद्यार्थी लभते विद्याम, दानार्थी लभते धनम।
पुत्रार्थी लभते पुत्रन, मोक्षार्थी लभते गतिम॥6॥जपेत गणपति स्तोत्रं, षद्भिर्मसाय फलं लभेठ।।
संवत्सरेण सिद्धिम च, लभते नत्र संशय॥7॥अष्टभ्यो ब्रह्मोयश्र लखिहित्वा यः समर्पयेत्।।
तस्य विद्या भवेत्सर्व गणेशस्य प्रसादतः॥8॥॥ इति श्री नारद पुराणे संकट नाशनम गणेश स्तोत्रम संपूर्णम् ॥
Ganesh Stotra in English
Pranamya shirasa devam Gauri putram Vinayakam ।
Bhakthavasam smaretrityamayuh kama artha sidhaye ॥1॥Prathamam Vakratundam cha, Ekadantam dwitiyakam ।
Tritiyam Krushna Pingaksham, Gajavaktram Chaturthakam ॥2॥Lambodaram Panchamam cha, Sashtam Vikatamev cha ।
Saptamam Vignarajam cha, Dhoomravarnam tathashtamam ॥3॥Navamam Bhalchandram cha, Dashamam tu Vinayakam ।
Ekadasham Ganapatim, Dwadasham tu Gajananam ॥4॥Dwadasaithani namani, Trisandhyam yah pathenara ।
Na cha vighna bhayam tasya, Sarvsiddhi karam param ॥5॥Vidhyarthi labhate Vidhyam, Danarthi labhate Dhanam ।
Putrarthi labhate Putran, Moksharthi labhate Gateem ॥6॥Japet Ganapati stotram, Shadbhirmasai phalam labheth ।
Samvatsarena sidhim cha, Labhate natra sanshaya ॥7॥Ashtabhyo Brahmoyashr Likihitwa yh samarpayet ।
Tasya Vidhya bhavetsarva Ganeshasya Prasadatah ॥8॥॥ Iti Shri Narad Purane Sankat nashanam Ganesha Stotram Sampurnam ॥
इस लेख को पढ़ने के लिए समय निकालने के लिए धन्यवाद। कृपया इस लेख को दूसरों के साथ साझा करें। ताकि वह भी गणेश स्तोत्र के पाठ का लाभ उठा सके।
गणेश स्तोत्र का पाठ कैसे किया जाता है?
गणेश स्तोत्र का पाठ करने के लिए बुधवार का दिन उत्तम है। पूर्व की ओर मुख करके एक चटाई पर अपने पैरों को मोड़कर लेट जाएं। जमीन पर जल से स्वास्तिक बनाएं। थोड़ा सा पानी लेकर तांबे के लोटे में रख दें। आप कितने सहज हैं, इसके आधार पर आप गणेश स्तोत्र का पांच बार, सात बार, ग्यारह बार या 108 बार पाठ कर सकते हैं। भगवान गणेश का आभार व्यक्त करने के बाद तीर्थ के रूप में तांबे के लोटे में सभी परिवार के जल में सर्व करें। तीर्थ को उदारतापूर्वक पूरे घर में भी छिड़का जा सकता है।