हिंदी में भगवान कृष्ण के 1000 नाम: जय श्री कृष्ण, जैसा कि आप सभी जानते हैं, मेरे दोस्तों। सबसे प्रिय भगवान भगवान कृष्ण हैं। श्रीकृष्ण ही एक ऐसे देवता हैं जो हर समय प्रसन्न रहते हैं।
वह भगवान विष्णु के आठवें रूप हैं, और वे त्रिमूर्ति के दूसरे देवता हैं। इनमें से कुछ नाम द्वारकाधीश, बासुरीवाला और केशव कान्हा हैं। हमने उनके बारे में बचपन से पढ़ा है और उन्हें टीवी पर देखा है।
लेकिन, भगवान कृष्ण की लीला की तरह ही उनके भी कई नाम हैं। आज हम आपको भगवान कृष्ण के 1000 नामों में से कुछ के बारे में बताएंगे।
इस नाम को पढ़ने से आपकी सभी समस्याओं से मुक्ति मिल जाएगी। आपके परिवार में सुख की अनुभूति होगी। आपकी उम्मीदें पूरी होंगी। तो आइए जल्द से जल्द भगवान श्री कृष्ण का नाम जपना शुरू करें।
Lord Krishna 1000 Names
No | श्री कृष्ण मन्त्र | Shri Krishna Mantra |
---|---|---|
1 | ॐ अभवाय स्वाहा। | Om Abhavaya Swaha। |
2 | ॐ अच्युताय स्वाहा। | Om Achyutaya Swaha। |
3 | ॐ आद्यांकुराय स्वाहा। | Om Adyankuraya Swaha। |
4 | ॐ आद्यरामाय स्वाहा। | Om Adyaramaya Swaha। |
5 | ॐ आद्याय स्वाहा। | Om Adyaya Swaha। |
6 | ॐ आद्योऽवताराय स्वाहा। | Om Adyoavataraya Swaha। |
7 | ॐ अगधाय स्वाहा। | Om Agadhaya Swaha। |
8 | ॐ अगेन्द्रोपरिशक्रपूज्याय स्वाहा। | Om Agendroparishakrapujyaya Swaha। |
9 | ॐ अघारिनाम्ने स्वाहा। | Om Agharinamne Swaha। |
10 | ॐ अग्निहारकाय स्वाहा। | Om Agniharakaya Swaha। |
11 | ॐ अग्नियुजे स्वाहा। | Om Agniyuje Swaha। |
12 | ॐ अजाय स्वाहा। | Om Ajaya Swaha। |
13 | ॐ अक्रूरगेहगमिने स्वाहा। | Om Akruragehagamine Swaha। |
14 | ॐ अक्रूरमन्त्रोपदेशिने स्वाहा। | Om Akruramantropadeshine Swaha। |
15 | ॐ अक्रूरसेवापराय स्वाहा। | Om Akrurasevaparaya Swaha। |
16 | ॐ अक्रूराय स्वाहा। | Om Akruraya Swaha। |
17 | ॐ अलिभिःकुन्तलालोलकेशाय स्वाहा। | Om Alibhihkuntalalolakeshaya Swaha। |
18 | ॐ अल्पमहते स्वाहा। | Om Alpamahate Swaha। |
19 | ॐ अमलश्रिये स्वाहा। | Om Amalashriye Swaha। |
20 | ॐ अमलाय स्वाहा। | Om Amalaya Swaha। |
21 | ॐ अमराय नाभिजाय स्वाहा। | Om Amaraya Nabhijaya Swaha। |
22 | ॐ अमरेषु ब्राह्मणैः परीक्षा वृताय स्वाहा। | Om Amareshu Brahmanaih Pariksha Vritaya Swaha। |
23 | ॐ अमिताशिने स्वाहा। | Om Amitashine Swaha। |
24 | ॐ अमित्रजिते स्वाहा। | Om Amitrajite Swaha। |
25 | ॐ अमूर्त्तये स्वाहा। | Om Amurttaye Swaha। |
26 | ॐ अनादये स्वाहा। | Om Anadaye Swaha। |
27 | ॐ आनंददाय स्वाहा। | Om Anandadaya Swaha। |
28 | ॐ आनंदकारिणे स्वाहा। | Om Anandakarine Swaha। |
29 | ॐ अनन्तस्वरूपाय स्वाहा। | Om Anantasvarupaya Swaha। |
30 | ॐ अनन्ताय स्वाहा। | Om Anantaya Swaha। |
31 | ॐ अनन्ताय स्वाहा। | Om Anantaya Swaha। |
32 | ॐ अण्डेशयानाय स्वाहा। | Om Andeshayanaya Swaha। |
33 | ॐ अनेकाय स्वाहा। | Om Anekaya Swaha। |
34 | ॐ अनेकाय स्वाहा। | Om Anekaya Swaha। |
35 | ॐ अंगदिने स्वाहा। | Om Angadine Swaha। |
36 | ॐ अंघ्रये स्वाहा। | Om Anghraye Swaha। |
37 | ॐ अंगिरसे स्वाहा। | Om Angirase Swaha। |
38 | ॐ अंगुलीयस्फुरत्कौस्तुभाय स्वाहा। | Om Anguliyasphuratkaustubhaya Swaha। |
39 | ॐ अनिकेताय स्वाहा। | Om Aniketaya Swaha। |
40 | ॐ अनिलाय स्वाहा। | Om Anilaya Swaha। |
41 | ॐ अनिमेषाय स्वाहा। | Om Animeshaya Swaha। |
42 | ॐ अनिरुद्धाय स्वाहा। | Om Aniruddhaya Swaha। |
43 | ॐ अनोभंजनाय स्वाहा। | Om Anobhanjanaya Swaha। |
44 | ॐ अंशुकाय स्वाहा। | Om Anshukaya Swaha। |
45 | ॐ अनुगैर्गोपजैर्दिव्यवैकुण्ठदर्शिने स्वाहा। | Om Anugairgopajairdivyavaikunthadarshine Swaha। |
46 | ॐ अपराय स्वाहा। | Om Aparaya Swaha। |
47 | ॐ अपि पौत्रेण भूभारहर्त्रे स्वाहा। | Om Api Pautrena Bhubharahartre Swaha। |
48 | ॐ अप्रमेयाय स्वाहा। | Om Aprameyaya Swaha। |
49 | ॐ आरात्सखीकंकणैस्ताडिताक्रूररक्षिणे स्वाहा। | Om Aratsakhikankanaistaditakrurarakshine Swaha। |
50 | ॐ अरेः शिरच्छेदकारिणे स्वाहा। | Om Areh Shirachchhedakarine Swaha। |
51 | ॐ अर्जुनसख्ये स्वाहा। | Om Arjunasakhye Swaha। |
52 | ॐ अर्जुनस्यापि मानप्रहारिणे स्वाहा। | Om Arjunasyapi Manapraharine Swaha। |
53 | ॐ अर्जुनाय स्वाहा। | Om Arjunaya Swaha। |
54 | ॐ आरुणये स्वाहा। | Om Arunaye Swaha। |
55 | ॐ असौकलये स्वाहा। | Om Asaukalaye Swaha। |
56 | ॐ अष्टभानवे स्वाहा। | Om Ashtabhanave Swaha। |
57 | ॐ अष्टवक्रर्षिद्रष्ट्रे स्वाहा। | Om Ashtavakrarshidrashtre Swaha। |
58 | ॐ आशु ब्राह्मणैः सह राज्ञा स्थित-ब्राह्मणैश्च स्थिताय स्वाहा। | Om Ashu Brahmanaih Saha Rajna Sthita-Brahmanaishcha Sthitaya Swaha। |
59 | ॐ अश्वाय स्वाहा। | Om Ashvaya Swaha। |
60 | ॐ आसिताय स्वाहा। | Om Asitaya Swaha। |
61 | ॐ असुरैः पूजिताय स्वाहा। | Om Asuraih Pujitaya Swaha। |
62 | ॐ आसुरये स्वाहा। | Om Asuraye Swaha। |
63 | ॐ आत्मने स्वाहा। | Om Atmane Swaha। |
64 | ॐ अत्रये स्वाहा। | Om Atraye Swaha। |
65 | ॐ और्वकाय स्वाहा। | Om Aurvakaya Swaha। |
66 | ॐ अवभृथस्नानपूज्याय स्वाहा। | Om Avabhrithasnanapujyaya Swaha। |
67 | ॐ अवनीशाय स्वाहा। | Om Avanishaya Swaha। |
68 | ॐ आयुषे यदवे स्वाहा। | Om Ayushe Yadave Swaha। |
69 | ॐ बकारये स्वाहा। | Om Bakaraye Swaha। |
70 | ॐ बाललीलाय स्वाहा। | Om Balalilaya Swaha। |
71 | ॐ बालरूपाय स्वाहा। | Om Balarupaya Swaha। |
72 | ॐ बालरूपिणे स्वाहा। | Om Balarupine Swaha। |
73 | ॐ बलाय कृष्णचन्द्राय स्वाहा। | Om Balaya Krishnachandraya Swaha। |
74 | ॐ बलाय स्वाहा। | Om Balaya Swaha। |
75 | ॐ बलीचारुगुप्ताय स्वाहा। | Om Balicharuguptaya Swaha। |
76 | ॐ बलिने स्वाहा। | Om Baline Swaha। |
77 | ॐ बलीशाय स्वाहा। | Om Balishaya Swaha। |
78 | ॐ बलीवाक्पटुश्रिये स्वाहा। | Om Balivakpatushriye Swaha। |
79 | ॐ बलोर्ध्वराय स्वाहा। | Om Balordhvaraya Swaha। |
80 | ॐ बल्वलांगप्रभाखण्डकारिणे स्वाहा। | Om Balvalangaprabhakhandakarine Swaha। |
81 | ॐ बाणामानप्रहारिणे स्वाहा। | Om Banamanapraharine Swaha। |
82 | ॐ बाणपुत्रीपतये स्वाहा। | Om Banaputripataye Swaha। |
83 | ॐ बाणसंत्रासकर्त्रे स्वाहा। | Om Banasantrasakartre Swaha। |
84 | ॐ बन्धभेतृस्थिताय स्वाहा। | Om Bandhabhetristhitaya Swaha। |
85 | ॐ बंधनच्छिदे स्वाहा। | Om Bandhanachchhide Swaha। |
86 | ॐ भद्रापतये स्वाहा। | Om Bhadrapataye Swaha। |
87 | ॐ भद्रसेनाय स्वाहा। | Om Bhadrasenaya Swaha। |
88 | ॐ भद्राय स्वाहा। | Om Bhadraya Swaha। |
89 | ॐ भाग्योदयश्रिये स्वाहा। | Om Bhagyodayashriye Swaha। |
90 | ॐ भामिनीनृत्ययुक्ताय स्वाहा। | Om Bhamininrityayuktaya Swaha। |
91 | ॐ भांडभेत्रे स्वाहा। | Om Bhandabhetre Swaha। |
92 | ॐ भरद्वाजकाय स्वाहा। | Om Bharadvajakaya Swaha। |
93 | ॐ भारहृते स्वाहा। | Om Bharahrite Swaha। |
94 | ॐ भार्गवाय स्वाहा। | Om Bhargavaya Swaha। |
95 | ॐ भाष्यकाराय स्वाहा। | Om Bhashyakaraya Swaha। |
96 | ॐ भटार्त्तिप्रदाय स्वाहा। | Om Bhatarttipradaya Swaha। |
97 | ॐ भीमदुर्योधनज्ञानदात्रे स्वाहा। | Om Bhimaduryodhanajnanadatre Swaha। |
98 | ॐ भीमसेनस्वरूपाय स्वाहा। | Om Bhimasenasvarupaya Swaha। |
99 | ॐ भीमयुक्ताय स्वाहा। | Om Bhimayuktaya Swaha। |
100 | ॐ भीष्मककन्यापतये स्वाहा। | Om Bhishmakakanyapataye Swaha। |
मनुष्य के दुःख हरने वाले कृष्ण भगवान के 1000 नाम
No | श्री कृष्ण मन्त्र | Shri Krishna Mantra |
---|---|---|
101 | ॐ भीष्माय स्वाहा। | Om Bhishmaya Swaha। |
102 | ॐ भृगवे स्वाहा। | Om Bhrigave Swaha। |
103 | ॐ भृगुप्रार्थिताय स्वाहा। | Om Bhriguprarthitaya Swaha। |
104 | ॐ भुजाभ्यां स्वाहा। | Om Bhujabhyam Swaha। |
105 | ॐ भुजाच्छेदकृते स्वाहा। | Om Bhujachchhedakrite Swaha। |
106 | ॐ भूमिभर्त्रे स्वाहा। | Om Bhumibhartre Swaha। |
107 | ॐ भूरिश्रवसे स्वाहा। | Om Bhurishravase Swaha। |
108 | ॐ भूतसंत्रासकारिणे स्वाहा। | Om Bhutasantrasakarine Swaha। |
109 | ॐ भूवराय स्वाहा। | Om Bhuvaraya Swaha। |
110 | ॐ भुवे स्वाहा। | Om Bhuve Swaha। |
111 | ॐ ब्रह्मदेवाय स्वाहा। | Om Brahmadevaya Swaha। |
112 | ॐ ब्रह्मपाठिने स्वाहा। | Om Brahmapathine Swaha। |
113 | ॐ ब्रह्मपुत्रश्रीमनवे स्वाहा। | Om Brahmaputrashrimanave Swaha। |
114 | ॐ ब्रह्मरातवशिष्ठाय स्वाहा। | Om Brahmaratavashishthaya Swaha। |
115 | ॐ ब्रह्मसुवे स्वाहा। | Om Brahmasuve Swaha। |
116 | ॐ ब्रह्मविदे स्वाहा। | Om Brahmavide Swaha। |
117 | ॐ ब्रजे गोपिकापूजिताय स्वाहा। | Om Braje Gopikapujitaya Swaha। |
118 | ॐ ब्रजेशक्रयागप्रणाशाय स्वाहा। | Om Brajeshakrayagapranashaya Swaha। |
119 | ॐ ब्रजेशाय स्वाहा। | Om Brajeshaya Swaha। |
120 | ॐ बृहद्भानवे स्वाहा। | Om Brihadbhanave Swaha। |
121 | ॐ बृन्दारकारण्यवासिने स्वाहा। | Om Brindarakaranyavasine Swaha। |
122 | ॐ बुद्धिचक्षुषे स्वाहा। | Om Buddhichakshushe Swaha। |
123 | ॐ बुद्ध्यै स्वाहा। | Om Buddhyai Swaha। |
124 | ॐ चैद्यभेद्याय स्वाहा। | Om Chaidyabhedyaya Swaha। |
125 | ॐ चैद्यदुर्वाक्क्षमाय स्वाहा। | Om Chaidyadurvakkshamaya Swaha। |
126 | ॐ चक्रहस्ताय स्वाहा। | Om Chakrahastaya Swaha। |
127 | ॐ चक्रवर्त्तीनृपानन्दकारिणे स्वाहा। | Om Chakravarttinripanandakarine Swaha। |
128 | ॐ चलच्चारु-वंशी-क्वणाय स्वाहा। | Om Chalachcharu-Vanshi-Kvanaya Swaha। |
129 | ॐ चलच्छत्रमुक्तावलीशोभमानाय स्वाहा। | Om Chalachchhatramuktavalishobhamanaya Swaha। |
130 | ॐ चलद्धारभाय स्वाहा। | Om Chaladdharabhaya Swaha। |
131 | ॐ चलन्नारदाय स्वाहा। | Om Chalannaradaya Swaha। |
132 | ॐ चलत्कुण्डलाय स्वाहा। | Om Chalatkundalaya Swaha। |
133 | ॐ चलत्कुण्डलाय स्वाहा। | Om Chalatkundalaya Swaha। |
134 | ॐ चन्दनाक्ताय स्वाहा। | Om Chandanaktaya Swaha। |
135 | ॐ चण्डवेगाय स्वाहा। | Om Chandavegaya Swaha। |
136 | ॐ चन्द्रभानवे स्वाहा। | Om Chandrabhanave Swaha। |
137 | ॐ चन्द्रबिम्बाय स्वाहा। | Om Chandrabimbaya Swaha। |
138 | ॐ चन्द्रहासाय स्वाहा। | Om Chandrahasaya Swaha। |
139 | ॐ चारवे स्वाहा। | Om Charave Swaha। |
140 | ॐ चारुचन्द्राय स्वाहा। | Om Charuchandraya Swaha। |
141 | ॐ चारुदेहाय स्वाहा। | Om Charudehaya Swaha। |
142 | ॐ चारुदेष्णाय स्वाहा। | Om Charudeshnaya Swaha। |
143 | ॐ चारुलीलाय स्वाहा। | Om Charulilaya Swaha। |
144 | ॐ चीरदाय स्वाहा। | Om Chiradaya Swaha। |
145 | ॐ चीरहर्त्रे स्वाहा। | Om Chirahartre Swaha। |
146 | ॐ चित्रगवे स्वाहा। | Om Chitragave Swaha। |
147 | ॐ चित्रकेतवे स्वाहा। | Om Chitraketave Swaha। |
148 | ॐ चित्रवीर्याय स्वाहा। | Om Chitraviryaya Swaha। |
149 | ॐ दधिस्पृशे स्वाहा। | Om Dadhisprishe Swaha। |
150 | ॐ दधिस्तेयकृते स्वाहा। | Om Dadhisteyakrite Swaha। |
151 | ॐ दैत्यघ्ने स्वाहा। | Om Daityaghne Swaha। |
152 | ॐ दैत्यहन्त्रे स्वाहा। | Om Daityahantre Swaha। |
153 | ॐ दैत्यनाशिने स्वाहा। | Om Daityanashine Swaha। |
154 | ॐ दामबद्धाय स्वाहा। | Om Damabaddhaya Swaha। |
155 | ॐ दानशीलाय स्वाहा। | Om Danashilaya Swaha। |
156 | ॐ दण्डधृकृपूज्याय स्वाहा। | Om Dandadhrikripujyaya Swaha। |
157 | ॐ दन्तवक्त्रप्रणाशिने स्वाहा। | Om Dantavaktrapranashine Swaha। |
158 | ॐ दर्पकाय स्वाहा। | Om Darpakaya Swaha। |
159 | ॐ दशार्हाय स्वाहा। | Om Dasharhaya Swaha। |
160 | ॐ दत्ताय स्वाहा। | Om Dattaya Swaha। |
161 | ॐ दयालवे स्वाहा। | Om Dayalave Swaha। |
162 | ॐ देवभागाय स्वाहा। | Om Devabhagaya Swaha। |
163 | ॐ देवकाय स्वाहा। | Om Devakaya Swaha। |
164 | ॐ देवकीनंदनाय स्वाहा। | Om Devakinandanaya Swaha। |
165 | ॐ देवकीपुत्रदाय स्वाहा। | Om Devakiputradaya Swaha। |
166 | ॐ देवकीरोहिणीस्तुताय स्वाहा। | Om Devakirohinistutaya Swaha। |
167 | ॐ देवकीसौख्यदाय स्वाहा। | Om Devakisaukhyadaya Swaha। |
168 | ॐ देवकृते स्वाहा। | Om Devakrite Swaha। |
169 | ॐ देवलाय स्वाहा। | Om Devalaya Swaha। |
170 | ॐ देवपूज्याय स्वाहा। | Om Devapujyaya Swaha। |
171 | ॐ देवपुत्राय स्वाहा। | Om Devaputraya Swaha। |
172 | ॐ देववाह्लीकाय स्वाहा। | Om Devavahlikaya Swaha। |
173 | ॐ देववैकुण्ठनाथाय स्वाहा। | Om Devavaikunthanathaya Swaha। |
174 | ॐ देवाय स्वाहा। | Om Devaya Swaha। |
175 | ॐ धामगन्त्रे स्वाहा। | Om Dhamagantre Swaha। |
176 | ॐ धनिने स्वाहा। | Om Dhanine Swaha। |
177 | ॐ धनुर्भंजनाय स्वाहा। | Om Dhanurbhanjanaya Swaha। |
178 | ॐ धनुर्वेदभाग्-रामचन्द्रावताराय स्वाहा। | Om Dhanurvedabhag-Ramachandravataraya Swaha। |
179 | ॐ धनुर्वेदाय स्वाहा। | Om Dhanurvedaya Swaha। |
180 | ॐ धन्वन्तरये स्वाहा। | Om Dhanvantaraye Swaha। |
181 | ॐ धराभारहर्त्रे स्वाहा। | Om Dharabharahartre Swaha। |
182 | ॐ धराब्रह्मरुद्रादिप्रार्थितसंधरा भारदूरीक्रियार्थं प्रजाताय स्वाहा। | Om Dharabrahmarudradiprarthitasandhara Bharadurikriyartham Prajataya Swaha। |
183 | ॐ धराद्वीपगाय स्वाहा। | Om Dharadvipagaya Swaha। |
184 | ॐ धरानायककंसहन्त्रे स्वाहा। | Om Dharanayakakansahantre Swaha। |
185 | ॐ धराराज्यदाय स्वाहा। | Om Dhararajyadaya Swaha। |
186 | ॐ धरासंस्तुताय स्वाहा। | Om Dharasamstutaya Swaha। |
187 | ॐ धरायै स्वाहा। | Om Dharayai Swaha। |
188 | ॐ धरेशाय स्वाहा। | Om Dhareshaya Swaha। |
189 | ॐ धर्मगेहमागताय स्वाहा। | Om Dharmagehamagataya Swaha। |
190 | ॐ धर्मजेन मन्त्रकृते स्वाहा। | Om Dharmajena Mantrakrite Swaha। |
191 | ॐ धर्मपुत्राय स्वाहा। | Om Dharmaputraya Swaha। |
192 | ॐ धर्मराजस्तुताय स्वाहा। | Om Dharmarajastutaya Swaha। |
193 | ॐ धौम्याय स्वाहा। | Om Dhaumyaya Swaha। |
194 | ॐ धावदंगघ्रिये स्वाहा। | Om Dhavadangaghriye Swaha। |
195 | ॐ धेनुकारये स्वाहा। | Om Dhenukaraye Swaha। |
196 | ॐ दिदृक्षवे स्वाहा। | Om Didrikshave Swaha। |
197 | ॐ दिनेभ्यो स्वाहा। | Om Dinebhyo Swaha। |
198 | ॐ दिशाजिताबलिने स्वाहा। | Om Dishajitabaline Swaha। |
199 | ॐ दिशे स्वाहा। | Om Dishe Swaha। |
200 | ॐ दिव्यगोलोकनाथाय स्वाहा। | Om Divyagolokanathaya Swaha। |
मनुष्य के पाप मिटानेवाले कृष्ण भगवान के 1000 नाम | मनुष्य का हित करनेवाले कृष्ण भगवान के 1000 नाम
No | श्री कृष्ण मन्त्र | Shri Krishna Mantra |
---|---|---|
201 | ॐ दिव्यलोकाय स्वाहा। | Om Divyalokaya Swaha। |
202 | ॐ दिव्यरत्नाय स्वाहा। | Om Divyaratnaya Swaha। |
203 | ॐ दिव्यरूपाय स्वाहा। | Om Divyarupaya Swaha। |
204 | ॐ दिव्यरूपिणे स्वाहा। | Om Divyarupine Swaha। |
205 | ॐ दिव्यशस्त्रिणे स्वाहा। | Om Divyashastrine Swaha। |
206 | ॐ दिव्यवर्णाय स्वाहा। | Om Divyavarnaya Swaha। |
207 | ॐ दिव्यवाससे स्वाहा। | Om Divyavasase Swaha। |
208 | ॐ दृग्भ्यां स्वाहा। | Om Drigbhyam Swaha। |
209 | ॐ दुग्धभुजे स्वाहा। | Om Dugdhabhuje Swaha। |
210 | ॐ दुःखहन्त्रे स्वाहा। | Om Duhkhahantre Swaha। |
211 | ॐ दुःखिताकामिनीशाय स्वाहा। | Om Duhkhitakaminishaya Swaha। |
212 | ॐ दुर्गयुक्ताय स्वाहा। | Om Durgayuktaya Swaha। |
213 | ॐ दुर्योधनाय स्वाहा। | Om Duryodhanaya Swaha। |
214 | ॐ दुष्यन्तजायनृपेन्द्राय स्वाहा। | Om Dushyantajayanripendraya Swaha। |
215 | ॐ द्वापरेभ्यो स्वाहा। | Om Dvaparebhyo Swaha। |
216 | ॐ द्वारकागेहदर्शिने स्वाहा। | Om Dvarakagehadarshine Swaha। |
217 | ॐ द्वारकाकारकाय स्वाहा। | Om Dvarakakarakaya Swaha। |
218 | ॐ द्वारकायां नृपेण अश्वमेधकर्त्रे स्वाहा। | Om Dvarakayam Nripena Ashvamedhakartre Swaha। |
219 | ॐ द्वारकेशाय स्वाहा। | Om Dvarakeshaya Swaha। |
220 | ॐ द्विजैः संवृताय स्वाहा। | Om Dvijaih Samvritaya Swaha। |
221 | ॐ द्विजसौभरये स्वाहा। | Om Dvijasaubharaye Swaha। |
222 | ॐ द्विजवामनाय स्वाहा। | Om Dvijavamanaya Swaha। |
223 | ॐ द्विताय स्वाहा। | Om Dvitaya Swaha। |
224 | ॐ द्व्यक्षरब्रह्मरूपाय स्वाहा। | Om Dvyaksharabrahmarupaya Swaha। |
225 | ॐ द्युमन्मानहारिणे स्वाहा। | Om Dyumanmanaharine Swaha। |
226 | ॐ द्यूतकर्त्रे स्वाहा। | Om Dyutakartre Swaha। |
227 | ॐ एकताय स्वाहा। | Om Ekataya Swaha। |
228 | ॐ गदाधृषे स्वाहा। | Om Gadadhrishe Swaha। |
229 | ॐ गदाय स्वाहा। | Om Gadaya Swaha। |
230 | ॐ गदायुद्धकर्त्रे स्वाहा। | Om Gadayuddhakartre Swaha। |
231 | ॐ गजोद्धारणाय स्वाहा। | Om Gajoddharanaya Swaha। |
232 | ॐ गालवाय स्वाहा। | Om Galavaya Swaha। |
233 | ॐ गान्धर्ववेदाय स्वाहा। | Om Gandharvavedaya Swaha। |
234 | ॐ गन्धाय स्वाहा। | Om Gandhaya Swaha। |
235 | ॐ गर्गदिष्टाय स्वाहा। | Om Gargadishtaya Swaha। |
236 | ॐ गर्गाय स्वाहा। | Om Gargaya Swaha। |
237 | ॐ गौरवर्णाय स्वाहा। | Om Gauravarnaya Swaha। |
238 | ॐ गौरवार्थकौरवस्तुताय स्वाहा। | Om Gauravarthakauravastutaya Swaha। |
239 | ॐ गौतमाय स्वाहा। | Om Gautamaya Swaha। |
240 | ॐ गौतमीशाय स्वाहा। | Om Gautamishaya Swaha। |
241 | ॐ घनैर्मारुतेश्छन्नभाण्डीरदेशे नन्दहस्ताद् राधया गृहीतवराय स्वाहा। | Om Ghanairmaruteshchhannabhandiradeshe Nandahastad Radhaya Gritavaraya Swaha। |
242 | ॐ घनाय स्वाहा। | Om Ghanaya Swaha। |
243 | ॐ घटीभ्यो स्वाहा। | Om Ghatibhyo Swaha। |
244 | ॐ घ्राणाय स्वाहा। | Om Ghranaya Swaha। |
245 | ॐ घृणिने स्वाहा। | Om Ghrinine Swaha। |
246 | ॐ गिरे स्वाहा। | Om Gire Swaha। |
247 | ॐ गिरिपूजकाय स्वाहा। | Om Giripujakaya Swaha। |
248 | ॐ गीष्पतये स्वाहा। | Om Gishpataye Swaha। |
249 | ॐ गोकुलेशाय स्वाहा। | Om Gokuleshaya Swaha। |
250 | ॐ गोलोकलोकागते महारत्नसंघैर्युतैकदम्बावृतनिकुंजे राधिकासद्विवाहे ब्रह्मणा प्रतिष्ठानगताय स्वाहा। | Om Golokalokagate Maharatnasanghairyutaikadambavritanikunje Radhikasadvivahe Brahmana Pratishthanagataya Swaha। |
251 | ॐ गोपजाय स्वाहा। | Om Gopajaya Swaha। |
252 | ॐ गोपजाय स्वाहा। | Om Gopajaya Swaha। |
253 | ॐ गोपकैःसुगुप्तगमिने स्वाहा। | Om Gopakaihsuguptagamine Swaha। |
254 | ॐ गोपकृते स्वाहा। | Om Gopakrite Swaha। |
255 | ॐ गोपालरूपिणे स्वाहा। | Om Gopalarupine Swaha। |
256 | ॐ गोपमोहिने स्वाहा। | Om Gopamohine Swaha। |
257 | ॐ गोपमुख्याय स्वाहा। | Om Gopamukhyaya Swaha। |
258 | ॐ गोपतये स्वाहा। | Om Gopataye Swaha। |
259 | ॐ गोपतये स्वाहा। | Om Gopataye Swaha। |
260 | ॐ गोपवेशाय स्वाहा। | Om Gopaveshaya Swaha। |
261 | ॐ गोपाय स्वाहा। | Om Gopaya Swaha। |
262 | ॐ गोपाय स्वाहा। | Om Gopaya Swaha। |
263 | ॐ गोपयुजे स्वाहा। | Om Gopayuje Swaha। |
264 | ॐ गोपिकागीतकीर्त्तये स्वाहा। | Om Gopikagitakirttaye Swaha। |
265 | ॐ गोपिकागीयमानाय स्वाहा। | Om Gopikagiyamanaya Swaha। |
266 | ॐ गोपिकाज्ञानदेशिने स्वाहा। | Om Gopikajnanadeshine Swaha। |
267 | ॐ गोपिकामध्यगाय स्वाहा। | Om Gopikamadhyagaya Swaha। |
268 | ॐ गोपिकानां च भर्ते स्वाहा। | Om Gopikanam Cha Bharte Swaha। |
269 | ॐ गोपिकेशाय स्वाहा। | Om Gopikeshaya Swaha। |
270 | ॐ गोपिकेशाय स्वाहा। | Om Gopikeshaya Swaha। |
271 | ॐ गोवर्द्धनोद्धारिनाम्ने स्वाहा। | Om Govarddhanoddharinamne Swaha। |
272 | ॐ गोवर्धनाय स्वाहा। | Om Govardhanaya Swaha। |
273 | ॐ गोविन्ददेवनाम्ने स्वाहा। | Om Govindadevanamne Swaha। |
274 | ॐ गोविषार्ति-प्रणाशीकलिन्दांगजाकूलगाय स्वाहा। | Om Govisharti-Pranashikalindangajakulagaya Swaha। |
275 | ॐ ग्रहेभ्यो स्वाहा। | Om Grahebhyo Swaha। |
276 | ॐ गृहीचामरैः शोभिताय स्वाहा। | Om Grihichamaraih Shobhitaya Swaha। |
277 | ॐ गृहिणे स्वाहा। | Om Grihine Swaha। |
278 | ॐ गुरवे स्वाहा। | Om Gurave Swaha। |
279 | ॐ गुरोः पुत्रदाय स्वाहा। | Om Guroh Putradaya Swaha। |
280 | ॐ हैयंगवीदुग्धभोक्त्रे स्वाहा। | Om Haiyangavidugdhabhoktre Swaha। |
281 | ॐ हलीदण्डधृषे स्वाहा। | Om Halidandadhrishe Swaha। |
282 | ॐ हंसाय स्वाहा। | Om Hansaya Swaha। |
283 | ॐ हारभाराय स्वाहा। | Om Harabharaya Swaha। |
284 | ॐ हरये स्वाहा। | Om Haraye Swaha। |
285 | ॐ हरये स्वाहा। | Om Haraye Swaha। |
286 | ॐ हर्षकाय स्वाहा। | Om Harshakaya Swaha। |
287 | ॐ हास्यकृते स्वाहा। | Om Hasyakrite Swaha। |
288 | ॐ हृदीकाय स्वाहा। | Om Hridikaya Swaha। |
289 | ॐ इभशुण्डासुदोर्दण्डखण्डाय स्वाहा। | Om Ibhashundasudordandakhandaya Swaha। |
290 | ॐ इज्जायै स्वाहा। | Om Ijjayai Swaha। |
291 | ॐ इन्द्रसेनादृताय स्वाहा। | Om Indrasenadritaya Swaha। |
292 | ॐ इन्द्राय स्वाहा। | Om Indraya Swaha। |
293 | ॐ ईशरक्षिणे स्वाहा। | Om Isharakshine Swaha। |
294 | ॐ जगत्कृते स्वाहा। | Om Jagatkrite Swaha। |
295 | ॐ जगत्तीर्थयात्राकराय स्वाहा। | Om Jagattirthayatrakaraya Swaha। |
296 | ॐ जैमिनये स्वाहा। | Om Jaiminaye Swaha। |
297 | ॐ जले अक्रूरसंदर्शिताय स्वाहा। | Om Jale Akrurasandarshitaya Swaha। |
298 | ॐ जाम्बवद्युद्धकारिणे स्वाहा। | Om Jambavadyuddhakarine Swaha। |
299 | ॐ जनैः पूजिताय स्वाहा। | Om Janaih Pujitaya Swaha। |
300 | ॐ जनमेजयाय स्वाहा। | Om Janamejayaya Swaha। |
धरती का कल्याण करनेवाले कृष्ण भगवान के 1000 नाम | राधाप्रिय कृष्ण भगवान के 1000 नाम
No | श्री कृष्ण मन्त्र | Shri Krishna Mantra |
---|---|---|
301 | ॐ जनेशाय स्वाहा। | Om Janeshaya Swaha। |
302 | ॐ जानुहस्तैर्व्रजशांगणेरिंगमाणाय स्वाहा। | Om Januhastairvrajashanganeringamanaya Swaha। |
303 | ॐ जपापुष्पहस्ताय स्वाहा। | Om Japapushpahastaya Swaha। |
304 | ॐ जरासन्धघ्ने स्वाहा। | Om Jarasandhaghne Swaha। |
305 | ॐ जरासन्धमानोद्धराय स्वाहा। | Om Jarasandhamanoddharaya Swaha। |
306 | ॐ जरासन्धसंकल्पकृते स्वाहा। | Om Jarasandhasankalpakrite Swaha। |
307 | ॐ जातूद्भवाय स्वाहा। | Om Jatudbhavaya Swaha। |
308 | ॐ जयाय स्वाहा। | Om Jayaya Swaha। |
309 | ॐ जयोय स्वाहा। | Om Jayoya Swaha। |
310 | ॐ जिह्वायै स्वाहा। | Om Jihvayai Swaha। |
311 | ॐ ज्ञानदात्रे स्वाहा। | Om Jnanadatre Swaha। |
312 | ॐ ज्ञानदाय स्वाहा। | Om Jnanadaya Swaha। |
313 | ॐ ज्वरेणसंस्तुताय स्वाहा। | Om Jvarenasamstutaya Swaha। |
314 | ॐ ज्वरोत्पत्तिकृते स्वाहा। | Om Jvarotpattikrite Swaha। |
315 | ॐ ज्योतिःरूपाय स्वाहा। | Om Jyotihrupaya Swaha। |
316 | ॐ कदा राधया नन्दगेहे प्रापिताय स्वाहा। | Om Kada Radhaya Nandagehe Prapitaya Swaha। |
317 | ॐ कदा व्रजे गोपिकाभिः नृत्यमानाय स्वाहा। | Om Kada Vraje Gopikabhih Nrityamanaya Swaha। |
318 | ॐ कदाब्रह्मणा संस्तुताय स्वाहा। | Om Kadabrahmana Samstutaya Swaha। |
319 | ॐ कदाचिद्-राधाया रथस्थाय स्वाहा। | Om Kadachid-Radhaya Rathasthaya Swaha। |
320 | ॐ कदागोपनन्दांकाय स्वाहा। | Om Kadagopanandankaya Swaha। |
321 | ॐ कदम्बस्थिताय स्वाहा। | Om Kadambasthitaya Swaha। |
322 | ॐ कदानन्दसन्नन्दकैर्लाल्यमानाय स्वाहा। | Om Kadanandasannandakairlalyamanaya Swaha। |
323 | ॐ कदावृन्दकारण्यचारिणे स्वाहा। | Om Kadavrindakaranyacharine Swaha। |
324 | ॐ कालाढ्याय स्वाहा। | Om Kaladhyaya Swaha। |
325 | ॐ कालजिते स्वाहा। | Om Kalajite Swaha। |
326 | ॐ कलाकारकाय स्वाहा। | Om Kalakarakaya Swaha। |
327 | ॐ कालकृते स्वाहा। | Om Kalakrite Swaha। |
328 | ॐ कलांगाय स्वाहा। | Om Kalangaya Swaha। |
329 | ॐ कालरूपाय स्वाहा। | Om Kalarupaya Swaha। |
330 | ॐ कलये स्वाहा। | Om Kalaye Swaha। |
331 | ॐ कलेशाय स्वाहा। | Om Kaleshaya Swaha। |
332 | ॐ कलिन्दांगगजाभेदनाय स्वाहा। | Om Kalindangagajabhedanaya Swaha। |
333 | ॐ कलिन्दांगगजामोहनाय स्वाहा। | Om Kalindangagajamohanaya Swaha। |
334 | ॐ कलिन्दांगजाकेलिकृते स्वाहा। | Om Kalindangajakelikrite Swaha। |
335 | ॐ कलिन्दांगजाकूलगाय स्वाहा। | Om Kalindangajakulagaya Swaha। |
336 | ॐ कालियस्य दमिने स्वाहा। | Om Kaliyasya Damine Swaha। |
337 | ॐ कल्किकलेशाय स्वाहा। | Om Kalkikaleshaya Swaha। |
338 | ॐ कामदेवापरश्रिये स्वाहा। | Om Kamadevaparashriye Swaha। |
339 | ॐ काममोहिने स्वाहा। | Om Kamamohine Swaha। |
340 | ॐ कामपूराय स्वाहा। | Om Kamapuraya Swaha। |
341 | ॐ कामपुत्राय स्वाहा। | Om Kamaputraya Swaha। |
342 | ॐ कामरूपाय स्वाहा। | Om Kamarupaya Swaha। |
343 | ॐ कामाय स्वाहा। | Om Kamaya Swaha। |
344 | ॐ कामिनीशाय स्वाहा। | Om Kaminishaya Swaha। |
345 | ॐ कंसदुःस्वप्नकारिणे स्वाहा। | Om Kansaduhsvapnakarine Swaha। |
346 | ॐ कंसहन्त्रे स्वाहा। | Om Kansahantre Swaha। |
347 | ॐ कंसमन्त्रोपदेष्ट्रे स्वाहा। | Om Kansamantropadeshtre Swaha। |
348 | ॐ कण्वाय स्वाहा। | Om Kanvaya Swaha। |
349 | ॐ कन्यकेशाय स्वाहा। | Om Kanyakeshaya Swaha। |
350 | ॐ कर्दमात्मजाय स्वाहा। | Om Kardamatmajaya Swaha। |
351 | ॐ कर्दमाय स्वाहा। | Om Kardamaya Swaha। |
352 | ॐ करीन्द्रप्रहारिणे स्वाहा। | Om Karindrapraharine Swaha। |
353 | ॐ कर्मकर्त्रे स्वाहा। | Om Karmakartre Swaha। |
354 | ॐ कर्णाय स्वाहा। | Om Karnaya Swaha। |
355 | ॐ कार्ष्णिने स्वाहा। | Om Karshnine Swaha। |
356 | ॐ काशिराजप्रणाशिने स्वाहा। | Om Kashirajapranashine Swaha। |
357 | ॐ काष्ठिकाभ्यो स्वाहा। | Om Kashthikabhyo Swaha। |
358 | ॐ कश्यपाय स्वाहा। | Om Kashyapaya Swaha। |
359 | ॐ कात्यायनाय स्वाहा। | Om Katyayanaya Swaha। |
360 | ॐ कौमारसर्गाय स्वाहा। | Om Kaumarasargaya Swaha। |
361 | ॐ कौरवस्य स्वाहा। | Om Kauravasya Swaha। |
362 | ॐ कौरवाय स्वाहा। | Om Kauravaya Swaha। |
363 | ॐ कौत्साय स्वाहा। | Om Kautsaya Swaha। |
364 | ॐ कवये स्वाहा। | Om Kavaye Swaha। |
365 | ॐ केलिकर्त्रे स्वाहा। | Om Kelikartre Swaha। |
366 | ॐ केशिघ्ने स्वाहा। | Om Keshighne Swaha। |
367 | ॐ खण्डचारिणे स्वाहा। | Om Khandacharine Swaha। |
368 | ॐ खाण्डवार्थिने स्वाहा। | Om Khandavarthine Swaha। |
369 | ॐ खंगधृषे स्वाहा। | Om Khangadhrishe Swaha। |
370 | ॐ किरीटिने स्वाहा। | Om Kiritine Swaha। |
371 | ॐ किरीटोज्ज्वलाभाय स्वाहा। | Om Kiritojjvalabhaya Swaha। |
372 | ॐ कोटिकन्दर्पलीलाभिरामाय स्वाहा। | Om Kotikandarpalilabhiramaya Swaha। |
373 | ॐ कोटिशः पुत्रपौत्रप्रसिद्धाय स्वाहा। | Om Kotishah Putrapautraprasiddhaya Swaha। |
374 | ॐ क्रतवे स्वाहा। | Om Kratave Swaha। |
375 | ॐ क्रतवे स्वाहा। | Om Kratave Swaha। |
376 | ॐ क्रीडनार्थिने स्वाहा। | Om Kridanarthine Swaha। |
377 | ॐ कृपाकारकाय स्वाहा। | Om Kripakarakaya Swaha। |
378 | ॐ कृपाकृते स्वाहा। | Om Kripakrite Swaha। |
379 | ॐ कृपाकृते स्वाहा। | Om Kripakrite Swaha। |
380 | ॐ कृपालवे स्वाहा। | Om Kripalave Swaha। |
381 | ॐ कृपाय स्वाहा। | Om Kripaya Swaha। |
382 | ॐ कृपाय स्वाहा। | Om Kripaya Swaha। |
383 | ॐ कृशांगाय स्वाहा। | Om Krishangaya Swaha। |
384 | ॐ कृष्णचन्द्राय स्वाहा। | Om Krishnachandraya Swaha। |
385 | ॐ कृष्णाग्रजाय स्वाहा। | Om Krishnagrajaya Swaha। |
386 | ॐ कृष्णमित्रबरूथाय स्वाहा। | Om Krishnamitrabaruthaya Swaha। |
387 | ॐ कृष्णावर्णाय स्वाहा। | Om Krishnavarnaya Swaha। |
388 | ॐ कृष्णाय स्वाहा। | Om Krishnaya Swaha। |
389 | ॐ कृतेभ्यो स्वाहा। | Om Kritebhyo Swaha। |
390 | ॐ कृतिने स्वाहा। | Om Kritine Swaha। |
391 | ॐ क्रोधकृते स्वाहा। | Om Krodhakrite Swaha। |
392 | ॐ क्षणेभ्यो स्वाहा। | Om Kshanebhyo Swaha। |
393 | ॐ क्षुधये स्वाहा। | Om Kshudhaye Swaha। |
394 | ॐ कुब्जापूजितांगाय स्वाहा। | Om Kubjapujitangaya Swaha। |
395 | ॐ कुब्जाविनोदिने स्वाहा। | Om Kubjavinodine Swaha। |
396 | ॐ कुद्मिप्रणाशप्रयासाय स्वाहा। | Om Kudmipranashaprayasaya Swaha। |
397 | ॐ कूलवर्त्तिने स्वाहा। | Om Kulavarttine Swaha। |
398 | ॐ कुमाराय स्वाहा। | Om Kumaraya Swaha। |
399 | ॐ कुंकुमश्रिये स्वाहा। | Om Kumkumashriye Swaha। |
400 | ॐ कुण्डलछत्रहर्त्रे स्वाहा। | Om Kundalachhatrahartre Swaha। |
अपनी लीला से दृष्टों का भी कल्याण करनेवाले कृष्ण भगवान के 1000 नाम
No | श्री कृष्ण मन्त्र | Shri Krishna Mantra |
---|---|---|
401 | ॐ कुन्तलस्रजे स्वाहा। | Om Kuntalasraje Swaha। |
402 | ॐ कुंतलिने स्वाहा। | Om Kuntaline Swaha। |
403 | ॐ कुन्तिजार्थिने स्वाहा। | Om Kuntijarthine Swaha। |
404 | ॐ कूपकर्णप्रहारिणे स्वाहा। | Om Kupakarnapraharine Swaha। |
405 | ॐ कूर्माय स्वाहा। | Om Kurmaya Swaha। |
406 | ॐ कुरुग्रामगन्ताघृणिने स्वाहा। | Om Kurugramagantaghrinine Swaha। |
407 | ॐ कुरुग्रामतिर्यग्गतये स्वाहा। | Om Kurugramatiryaggataye Swaha। |
408 | ॐ कुशेशाय स्वाहा। | Om Kusheshaya Swaha। |
409 | ॐ कुशीसूतहन्त्र स्वाहा। | Om Kushisutahantra Swaha। |
410 | ॐ कूटस्थाय स्वाहा। | Om Kutasthaya Swaha। |
411 | ॐ कुटिलकटाक्षस्मितिने स्वाहा। | Om Kutilakatakshasmitine Swaha। |
412 | ॐ क्वणन्नूपुरैः शब्दयुजे स्वाहा। | Om Kvanannupuraih Shabdayuje Swaha। |
413 | ॐ क्वणन्नूपुरालंकृतांघ्रये स्वाहा। | Om Kvanannupuralankritanghraye Swaha। |
414 | ॐ क्वणत्किंकिणीजालभृते स्वाहा। | Om Kvanatkinkinijalabhrite Swaha। |
415 | ॐ क्वापि भयिने स्वाहा। | Om Kvapi Bhayine Swaha। |
416 | ॐ लग्नेभ्यो स्वाहा। | Om Lagnebhyo Swaha। |
417 | ॐ लसद्गोपवेशाय स्वाहा। | Om Lasadgopaveshaya Swaha। |
418 | ॐ लसद्वालकेलये स्वाहा। | Om Lasadvalakelaye Swaha। |
419 | ॐ लसत्कंकणाय स्वाहा। | Om Lasatkankanaya Swaha। |
420 | ॐ लसत्कुंददंताय स्वाहा। | Om Lasatkundadantaya Swaha। |
421 | ॐ लयाय स्वाहा। | Om Layaya Swaha। |
422 | ॐ लोकजिते स्वाहा। | Om Lokajite Swaha। |
423 | ॐ लोककृते स्वाहा। | Om Lokakrite Swaha। |
424 | ॐ लोकरक्षापराय स्वाहा। | Om Lokarakshaparaya Swaha। |
425 | ॐ लोकरीतये स्वाहा। | Om Lokaritaye Swaha। |
426 | ॐ लोकवेदोपदेशिने स्वाहा। | Om Lokavedopadeshine Swaha। |
427 | ॐ लोमशाय स्वाहा। | Om Lomashaya Swaha। |
428 | ॐ मधवे स्वाहा। | Om Madhave Swaha। |
429 | ॐ मधवे स्वाहा। | Om Madhave Swaha। |
430 | ॐ माधवीभिर्विहारस्थिताय स्वाहा। | Om Madhavibhirviharasthitaya Swaha। |
431 | ॐ माधवीशाय स्वाहा। | Om Madhavishaya Swaha। |
432 | ॐ मधोर्विलासिने स्वाहा। | Om Madhorvilasine Swaha। |
433 | ॐ माद्रीपुत्राय स्वाहा। | Om Madriputraya Swaha। |
434 | ॐ महाअक्षौहिणीध्वंसकृते स्वाहा। | Om Mahaakshauhinidhvansakrite Swaha। |
435 | ॐ महाबन्धनच्छेदकारिणे स्वाहा। | Om Mahabandhanachchhedakarine Swaha। |
436 | ॐ महाचक्रधृषे स्वाहा। | Om Mahachakradhrishe Swaha। |
437 | ॐ महादैत्यसंग्रामकृद्-याद-वेशाय स्वाहा। | Om Mahadaityasangramakrid-Yada-Veshaya Swaha। |
438 | ॐ महादम्भिघ्ने स्वाहा। | Om Mahadambhighne Swaha। |
439 | ॐ महादानकृते स्वाहा। | Om Mahadanakrite Swaha। |
440 | ॐ महाहंसभैश्चामरैर्वीज्यमानाय स्वाहा। | Om Mahahansabhaishchamarairvijyamanaya Swaha। |
441 | ॐ महाज्ञानदाय स्वाहा। | Om Mahajnanadaya Swaha। |
442 | ॐ महाकीर्त्तिदाय स्वाहा। | Om Mahakirttidaya Swaha। |
443 | ॐ महाक्षौहिणीघ्ने स्वाहा। | Om Mahakshauhinighne Swaha। |
444 | ॐ महामल्लघ्ने स्वाहा। | Om Mahamallaghne Swaha। |
445 | ॐ महामल्लवेशाय स्वाहा। | Om Mahamallaveshaya Swaha। |
446 | ॐ महामानदाय स्वाहा। | Om Mahamanadaya Swaha। |
447 | ॐ महामन्दिरवासकृते स्वाहा। | Om Mahamandiravasakrite Swaha। |
448 | ॐ महामात्यघ्ने स्वाहा। | Om Mahamatyaghne Swaha। |
449 | ॐ महामोहदावाग्निदग्धामिरामाय स्वाहा। | Om Mahamohadavagnidagdhamiramaya Swaha। |
450 | ॐ महामोहदावाग्निदग्धापतये स्वाहा। | Om Mahamohadavagnidagdhapataye Swaha। |
451 | ॐ महामोहदाय स्वाहा। | Om Mahamohadaya Swaha। |
452 | ॐ महामोहनाशमुनीशाय स्वाहा। | Om Mahamohanashamunishaya Swaha। |
453 | ॐ महामोहनाशिने स्वाहा। | Om Mahamohanashine Swaha। |
454 | ॐ महामोक्षदाय स्वाहा। | Om Mahamokshadaya Swaha। |
455 | ॐ महामोक्षदाय स्वाहा। | Om Mahamokshadaya Swaha। |
456 | ॐ महानृत्यकृते स्वाहा। | Om Mahanrityakrite Swaha। |
457 | ॐ महापद्मवक्षः स्थलाय स्वाहा। | Om Mahapadmavakshah Sthalaya Swaha। |
458 | ॐ महापद्मिनेत्राय स्वाहा। | Om Mahapadminetraya Swaha। |
459 | ॐ महारत्नदाय स्वाहा। | Om Maharatnadaya Swaha। |
460 | ॐ महारत्नयुजे स्वाहा। | Om Maharatnayuje Swaha। |
461 | ॐ महर्षिस्तुताय स्वाहा। | Om Maharshistutaya Swaha। |
462 | ॐ महासर्पतोनंदरक्षापरांघ्रिये स्वाहा। | Om Mahasarpatonandarakshaparanghriye Swaha। |
463 | ॐ महासौख्यदाय नीलाम्बराभाय स्वाहा। | Om Mahasaukhyadaya Nilambarabhaya Swaha। |
464 | ॐ महासौख्यदाय स्वाहा। | Om Mahasaukhyadaya Swaha। |
465 | ॐ महासेनाऽऽस्थिताय स्वाहा। | Om Mahasenaaasthitaya Swaha। |
466 | ॐ महाशंखग्ने स्वाहा। | Om Mahashankhagne Swaha। |
467 | ॐ महाशाय स्वाहा। | Om Mahashaya Swaha। |
468 | ॐ महासुन्दराय स्वाहा। | Om Mahasundaraya Swaha। |
469 | ॐ महासुन्दरीक्रीडिताय स्वाहा। | Om Mahasundarikriditaya Swaha। |
470 | ॐ महत्तत्त्वरूपाय स्वाहा। | Om Mahattattvarupaya Swaha। |
471 | ॐ महावैभविने स्वाहा। | Om Mahavaibhavine Swaha। |
472 | ॐ महावत्सहारिणे स्वाहा। | Om Mahavatsaharine Swaha। |
473 | ॐ महायज्ञकृते स्वाहा। | Om Mahayajnakrite Swaha। |
474 | ॐ महायज्ञकृते स्वाहा। | Om Mahayajnakrite Swaha। |
475 | ॐ महायज्ञशोभाकराय स्वाहा। | Om Mahayajnashobhakaraya Swaha। |
476 | ॐ महीध्राय स्वाहा। | Om Mahidhraya Swaha। |
477 | ॐ महीयसे स्वाहा। | Om Mahiyase Swaha। |
478 | ॐ मैथिले कृतिने स्वाहा। | Om Maithile Kritine Swaha। |
479 | ॐ मैथिलेन प्रयुक्ताय स्वाहा। | Om Maithilena Prayuktaya Swaha। |
480 | ॐ मालतीमण्डितांगाय स्वाहा। | Om Malatimanditangaya Swaha। |
481 | ॐ मालतीनां वनेऽपि प्रियाराधया सह राधिकार्थं रासयुजे स्वाहा। | Om Malatinam Vaneapi Priyaradhaya Saha Radhikartham Rasayuje Swaha। |
482 | ॐ मालिपूज्याय स्वाहा। | Om Malipujyaya Swaha। |
483 | ॐ मानदाय स्वाहा। | Om Manadaya Swaha। |
484 | ॐ मानघ्ने स्वाहा। | Om Managhne Swaha। |
485 | ॐ मानहर्त्रे स्वाहा। | Om Manahartre Swaha। |
486 | ॐ मानहृताय स्वाहा। | Om Manahritaya Swaha। |
487 | ॐ मानसाय स्वाहा। | Om Manasaya Swaha। |
488 | ॐ मानयानाय स्वाहा। | Om Manayanaya Swaha। |
489 | ॐ मन्दहासाय स्वाहा। | Om Mandahasaya Swaha। |
490 | ॐ मणिग्रीवमुक्तिप्रदाय स्वाहा। | Om Manigrivamuktipradaya Swaha। |
491 | ॐ मानिनीमानदाय स्वाहा। | Om Maninimanadaya Swaha। |